Ads 468x68px

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Σκουριές Χαλκιδικής "Οι Κλιματικές Αλλαγές και η Μόλυνση"

Η κάθε αλήθεια περνάει τρία στάδια.
Πρώτα γελοιοποιείται.
Μετά πολεμάτε.
Και τελικά γίνεται αποδεκτή ως αυτονόητη
Shopenhouer

Πάει καιρός που οι άνθρωποι βρίσκονταν σε αρμονία με την φύση, ήξεραν τους ήχους της, τις ιδιοτροπίες της, την κατανοούσαν. Όσα τους ήταν δύσκολα να τα αντιληφθούν τα άφηναν για θεούς και δαίμονες, δεν ήξεραν από υψηλές θεωρίες, δεν διάβαζαν ψιλά γράμματα, δεν θελαν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
'Ηταν ένας κόσμος, αυτάρκης και δωρικός.  
Και τώρα, έτσι όπως άλλαξε το κλίμα στον πλανήτη πώς να ξεχωρίσεις εποχές και μήνες. Όλα τόσο άχρωμα, τον καιρό των κλιματολογικών αναστατώσεων.
Και ήρθε ο καιρός που χιλιάδες μιλούν ακατάπαυστα για το θέμα!
Τ' αυτιά όμως κλείνουν και οι καρδιές των ανθρώπων κλειδώνουν.
Και το περιβάλλον θα αφεθεί ξανά στους εργολάβους, τις χημικές βιομηχανίες και τους ειδικούς, που είναι πια έτοιμοι να φάνε ότι έχει απομείνει!
Τίποτα δεν πρόκειται ν' αλλάξει όσο βλέπουμε το περιβάλλον σαν αντικείμενο ανάπτυξης κι εκμετάλλευσης.
Αντί να το ονομάζουμε φύση και να νιώσουμε ότι είμαστε ένα με αυτήν και να τη λατρεύουμε κάθε μέρα και σε κάθε μας πράξη.
Τα όρια της ηθικής είναι κάτι που για τον καθένα είναι διαφορετικό.
Ο άνθρωπος είναι ζώο τώρα το αν είναι νοήμων και μάλιστα το μοναδικό, αυτό χρειάζεται έρευνα.
Η φύση είναι σοφή!
Η φύση δεν είναι κάτι έξω από τον άνθρωπο όσο και αν το θέλει να μένει εκτός παιχνιδιού άρα και ασφαλής.
Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφεθούμε στη φύση μας και να πάψουμε να ζούμε στα άκρα και στην υπερβολή.
Αλλά αν σταματήσουμε την υπερβολή πως θα κινείται η αγορά;
Τόσα χρόνια απλά σκάβουμε τον λάκκο μας.
Αν το χρήμα, που από τη φύση του είναι άγονο γεννάει καρπούς, τότε στερεύει τη γη, που από τη φύση της γεννάει!
Οι κλιματικές αλλαγές και η μόλυνση, χτυπάνε σοβαρά την πόρτα μας στην Ελλάδα και θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις! Οι φωτιές, το νερό που λιγοστεύει, η θερμοκρασία που ανεβαίνει, η μόλυνση σε ποτάμια, θάλασσα, αέρα και τρόφιμα είναι εδώ!
 Όσοι αντιστάθηκαν στην κατακρεούργηση της φύσης με επιτυχία στο διάβα των αιώνων, αντιμετωπίζουν τώρα καινούργιες απειλές, που έρχονται με «ειρηνικούς» σκοπούς και υπό τις σημαίες πολυεθνικών εταιρειών. Ο παγκόσμιος Άτλας περικυκλώνεται από εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου και καταπατείται από βίο-πειρατές, που επιδιώκουν να πατεντάρουν το γενετικό θησαυρό της Φύσης. Τα ποτάμια βρωμίζουν και οι αμμουδιές μαυρίζουν από λύματα πετρελαίου και υπόλοιπα βιομηχανικά λύματα. Ο πλούτος της γης, δεν μπορεί να λεηλατηθεί από κανέναν, γιατί ανήκει σ' όλους και πάνω απ' όλα στην ίδια τη Φύση. Αυτή τη φορά, θα χρειασθεί, η αλληλεγγύη όλων των συνειδητοποιημένων ανθρώπων, μαζί μ' όλη τους την αγάπη για τη Φύση και τη ζωή.
Οι πολίτες του κόσμου να καλλιεργήσουν μια αρμονική σχέση με τη Φύση, η οποία να προκύπτει τελείως… φυσικά. Να ζουν και να αισθάνονται σαν φιλοξενούμενοι και ευσεβείς στην αγκαλιά της γης, και όχι κατακτητές.

Σημείωση:

(Πριν από μερικούς μήνες, σε ρεπορτάζ γαλλικού καναλιού που δεν ανήκει στον Μπόμπολα -και σε αντίθεση με το Mega έχει νόμιμη άδεια-, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι δεν μασούσαν τα λόγια τους για το σκάνδαλο της «επένδυσης» της Eldorado Gold, και ο Χρήστος Πάχτας δεν ήξερε πού να κρυφτεί: «Πάχτα όλα».)0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Web Informer Button